Covid oltás 2022-08-11

Kedves Páciensek!

Az elmúlt hetekben sok kérdés érkezett a páciensek felől a covid oltással kapcsolatban, ezért az alábbiakban megosztanék néhány infomációt.

Mi jelenleg a háziorvosi rendelőben nem oltunk. Ennek az az oka, hogy rendkívül nehéz egyszerre 6 embert a rendelőbe szervezni, ugyanis ha felbontjuk az ampullát akkor azt pár óra alatt be kell adni és ha a páciens mégsem jelenik meg akkor sajnos ki kell dobni az oltóanyagot. Ha esetleg a későbbiekben olyan tömeges érdeklődés lenne az oltások iránt mint korábban volt, akkor természetesen ismét oltani fogunk.

Jelenleg kizárólag oltóponton tudják beadatni az oltást. Jó hír, hogy a Szent Imre Kórházban ismét oltanak minden kedden és pénteken 9-19-ig. Az oltásra telefonon be kell jelentkezni. Pénteken időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra. Az alábbi linken találhatók az elérhetőségek:

https://www.szentimrekorhaz.hu/korhazunkrol/299-tajekoztatas-a-covid-19-elleni-vedoltas-felvetelerl-es-korhazunk-oltopontjarol.html

A Szent Imrén kívül más oltópontra is lehet időpontot foglalni a megszokott központi rendszeren keresztül:

https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas

 

Mi is a hírekből értesültünk róla, hogy megérkezett Magyarországra az új típusú Pfizer vakcina, amely 09.19-től lesz elérhető az oltópontokon a lakosság számára. Csak emlékeztető oltásként adható. 

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/elsokent-az-egeszsegugyi-dolgozok-emlekezteto-oltasara-kezdik-felhasznalni-az-uj-tipusu

Hivatalos eljárásrendet még nem kaptunk .

Jelenleg az oltópontokon 3 oltás elérhető: Pfizer (régi és új), Janssen és Sinopharm.